Friday, May 25, 2012

Pet

Animalele de companie sunt acele animalute pe care le primi la noi in casa. Le cream un mediu cat de cat asemanator cu cel de unde provin, pentru a nu simti foarte tare schimbarea. Le tratam cu grija si le hranim cu iubire pentru ca sunt total dependente de noi.


Ma intreb ce parere au ele vis-a-vis de acest aspect?! Oare pestii colorati nu ar prefera sa alerge printre coralii din Pacific decat printre pietrele din acvariu? Sau pisicilor, nu le-ar sta mai bine in curte, catarandu-se prin copaci? Dar cainii, iguanele, hamsterii, and so on... Am aflat dintr-un documentar ca exista oameni care au drept pet un anumit tip de maimute. Aparent specia respectiva este neagresiva, insa au existat cazuri in care stapanii de animale atat de exotice au avut surprize.


Pe de alta parte, pot gandi ca in casa mea un animalut gaseste iubire, hrana de cea mai buna calitate, atentie, un loc caldut unde se doarma.


Insa, a avea un animal de companie nu este cumva o forma de egoism uman, alegand sa privam de libertate niste vietuitoare care nu isi pot exprima opinia...?! Ma tot gandesc. Le formam o dependenta de noi (desigur fara intentii negative) prin cai precum iubirea pe care le-o aratam. Se spune ca ne iubim animalele sincer si neconditionat insa conditia este sa ramana prizoniere. Hmmm...


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment

Most wanted

Afisari