Saturday, February 11, 2012

Bucati de suflet

Sufletul s-a nascut ca sa rataceasca. Se cuibareste in muzica, alearga prin filme, cauta prin dans, reveleaza prin citit. Calatoreste prin anotimpuri, viseaza la mare, merge pe jos sau se teleporteaza in timp.

Fiecare suflet se naste fara o bucata. Este schiop sau orb sau mut, initial. Pana creste isi cauta neincetat piesa de puzzle care sa il completeze. Pentru ca, pentru fiecare suflet exista bucata potrivita pe lumea asta.

Iar domnul suflet, trebuia sa strabata calatoria pana la bucata lui lipsa si sa o accepte asa cum poate fi orice calatorie: grea, dureroasa, plina de bucurie, surprinzatoare, ignoranta, calduroasa, generoasa, rece, murdara, etc.

Cand s-a maturizat si a strabatut tot ce avea de strabatut, si a gustat tot ce era de gustat este posibil sa isi gaseasca bucata lipsa. Spun este posibil pentru ca unele sufletele nu si le gasesc niciodata (sunt sufletele-copil, care nu vor sa creasca mari). Cele care au crescut, isi gasesc bucata si se completeaza prin ea. Se amesteca si devin un intreg.

Eu ce suflet am? Dar tu?


Published with Blogger-droid v2.0.3

No comments:

Post a Comment

Most wanted

Afisari