Wednesday, February 08, 2012

Iubeste-ti corpul

Inca de cand suntem mici societatea ne indoctrineaza cu sabloane despre tot ce ne inconjoara. La scoala invatam ca pentru a fi un elev bun trebuie sa avem anumite note, parintii ne invata ca pentru a fi un copil cuminte trebuie sa facem sau sa nu facem anumite lucruri, normele ne spun ca pentru a fi un cetatean respectat trebuie sa actionam in anumit fel.

Toate aceste informatii, aduse pe parcursul maturizarii noastre emotionale ne creeaza sabloane si perceptii despre propria noastra persoana.


Lectia nr. 1: Corpul tau

Corpul noatru este un mecanism complex, care nu uita sa functioneze nici o secunda. Toate procesele in interiorul lui se desfasoara in perfecta sincronizare. Inima nu uita sa bata cand dormim.

Corpul care ne-a fost dat trebuie acceptat asa cum este si venerat in fiecare clipa. Tot ce aducem asupra lui (mancare, ingrijire, tratamente) sunt de fapt niste ofrande pe care i le daruim, in semn de respect si de multumire.

Defectele fizice nu exista de fapt. Tocmai aici ajungem in sabloanele care ni s-a picurat in repetate randuri: "ca sa arati bine trebuie sa arati precum fetele de pe podium". Arati bine cand iti accepti "defectele" fizice si inveti sa traiesti cu ele. Si atunci, vei emana starea de bine care va fi perceputa de exterior. Pentru ca, in general tindem sa ne ghidam dupa confirmarile pe care le primim de la ceilalti, insa, cum sa apara daca noi nu ne-am dat inca toate check-urile necesare? In primul rand trebuie sa fim noi cu noi multumiti, iar ceilalti vor percepe starea si vor fi atrasi de noi.


Asa ca, defecte nu exista. Tot ce are corpul nostru este minunat. Si esenta importanta a aceatuia se gaseste la nivel celular, unde totul functioneaza perfect, nu la nivelul formelor care imbraca aceste procese.


Published with Blogger-droid v2.0.3

No comments:

Post a Comment

Most wanted

Afisari