Saturday, December 17, 2011

Nici o asteptare

Oamenilor le este greu sa inteleaga ca poti face lucruri pentru ei, absolut dezinteresat, fara a cauta vreun beneficiu sau fara a astepta ceva in schimb. Se mira, se sperie, se astept sa incepi sa le ceri, sa uita crucis la tine.

Am cunoscut cativa oameni de genul acesta si am chiar unul acasa. De la care am invatat ca trebuie sa iti faci prieteni pe cei care iti vor raul, ca trebuie sa ajuti neconditionat. Interesant este ca invatarea nu s-a petrecut asa ca o predica: "fata tatii, trebuie sa faci asta si asta si asta..." ci am observat comportamentele acestea ale lui, m-au atras si m-au incantat. Apoi cu timpul, am inceput sa ma transform.

Imi place senzatia pe care ti-o da acest gen de comportament, imi place sa impart cu ceilati ceea ce stiu, imi place sa le fiu de folos. Pentru ca eu nu traiesc singular, numai cu mine, ci traiesc cu ceilalti, oricine ar fi ei: familie, prieteni, colegi, oamenii de pe strada.

Probabil ca am fost receptiva la invatarea acestui comportament pentru ca si mie imi place ca ceilati sa se comporte asa, cu mine. Cu siguranta insa, daca nu se intampla sa primesc astfel de lucruri, nu judec si nu critic pentru ca stiu ca fiecare om are stilul lui particular.

Asa ca, nici o asteptare poate fi un motto pentru a face lucruri frumoase pentru cei din jur :)

 

Most wanted

Afisari