Thursday, November 29, 2012

Gandirea si prostia

Mi-am dat seama ca pot citi prostia in privirile oamenilor necunoscuti sau cunoscuti. Aceste priviri imi transmit un fel de goliciune a mintii. Trec prin tine si se sfarsesc in primul obiect solid din spatele meu.
De multe ori mi se intampla sa ii confund cu ganditorii. Gandirea este un alt fenomen de goliciune a privirii. Ca si in cazul primilor, ganditorii au privirea pierduta insa la ei pot observa ca privirea se sfarseste in adancul gandurilor.
Prostia fata de gandire imbraca mult mai multe haine si dezbraca mult mai multe caractere. Cred ca as putea sa clasific prostia ca fiind constienta si inconstienta. Mai grav mi se pare a fi prostia constienta, cand prostul stie ca e prost, cand stie ca actioneaza aiurea insa tot vrea sa actioneze. Just like that! Pe prostii inconstienti nu ii judec cu nimic, ei sau nascut asa si e greu sa isi depaseasca conditia cerebrala initiala. Mai mult de atat, acestia compenseaza uneori prostia cu bunul simt.
Gandirea si ganditorii sunt preferatii mei. Sunt aceia care depasesc timpul si realitatea. Chair daca de multe ori nu ajung nicaieri cu rastalmacirile gandurilor lor, ii admir pentru faptul ca au curajul si capacitatea sa o faca. Sunt cei care au ceva de zis gandurilor lor, care nu le primesc ca pe niste OZN-uri picate din cer si atat.
Deci, prostii si ganditorii au ceva in comun: goliciunea privirii. Sper ca intr-o buna zi sa fiu capabila sa citesc in priviri binele si raul!
Published with Blogger-droid v2.0.6

Most wanted

Afisari