Friday, October 19, 2012

Jonathan Livingstone Seaguell - Quotes


"Cu cat zbori mai sus cu atat vezi mai departe."

"N-o sa-ti iasa, atita vreme cit pornesti prea brusc. Fletcher, ai pierdut patruzeci de mile pe ora la pornire. TREBUIE sa pornesti mai lin! Hotarit, dar lin, nu uita."

"Si zborul perfect este numai un pas in directia exprimarii adevaratei noastre naturi. Trebuie sa inlaturam tot ce ne poate limita. De aceea aceste exercitii de zbor rapid sau lent, acrobatia aeriana..."

" Intregul vostru trup, de la o aripa la alta", le spunea alta data Jonathan, " nu este altceva decit gindul vostru, intr-o forma vizibila. Daca sparge-ti lanturile in care va este ferecat trupul...".

" Sintem liberi sa mergem unde vrem si sa fim ceea ce sintem. "

"...ca e drept ca un pescarus sa zboare, ca libertatea este chiar natura fiintei lor, ca tot ceea ce se opune libertatii - ritual, superstitie sau orice alt fel de obstacol - trebuie inlaturat."

"Singura lege adevarata este aceea care ne conduce spre libertate."

"Nu inteleg cum poti iubi un cird de pasari care tocmai au incercat sa te ucida. " " Dar, Fletcher, nu asta iubesti la ei! Nu iubesti ura si rautatea. Trebuie sa te straduiesti sa vezi adevaratul pescarus, partea buna din fiecare. Trebuie sa-i ajuti si pe ei s-o vada in ei insisi. Asta inteleg eu prin dragoste. E grozav cind intelegi asta."

"Sarmane Fletch, sa nu crezi ce-ti spun ochii. Ei oglindesc numai piedicile. Priveste cugindul, descopera ceea ce stii deja si vei vedea cum trebuie sa zbori."

Paradisul nu este un loc sau un timp. A fi desavirsit - iata paradisul.



No comments:

Post a Comment

Most wanted

Afisari