Wednesday, June 13, 2012

Fericirea este invers proportionala cu existenta banilor

Pornesc de la o vorba pe care am auzit-o in seara aceasta: "Lipa banilor te determina sa vezi lucrurile in simplitatea lor". Adaug: "Prezenta banilor (la un anumit nivel, nu discutam de nivelul minim necesar pentru subzistenta) te indeparteaza de farmecul lucrurilor simple, pentru care nu mai ai ochi si timp sa le observi".

Apreciez o salata de fructe pregatita in casa, in atmosfera potrivita, in locul uneia servita de un chelner dragut la o terasa pe malulul unui lac. Pot sa ma plimb prin parc si sa port o conversatie antrenanta in locul weekendurilor seci de pe Valea Prahovei. Am timp sa ascult privighetoarea care canta in curtea de la tara. Pot cotrobai orasul in care ma aflu si pot vedea stradute si colturi de natura urbana cu alti ochi. Particip la activitati sau evenimente gratuite si apreciez ca nu totul in lumea asta se organizeaza pentru un castig financiar. Ma bucur de cafeau de sambata dimineata bauta in bucataria luminoasa a prietenei mele mai tare decat de toate Starbucks-urile de prin Malluri (desi iubesc in continuare Cappucino de la Starbucks).

Lipsa banilor te reintoarce catre lucrurile simple, catre farmecul lor. Iti organizeaza viata si iti structureaza gandirea in favoarea ta.

Se spune ca "banii nu aduc fericirea". As mai adauga ca lipsa lor te determina sa gasesti clipe de fericire in lucruri marunte, pentru care nu ai fi avut deschiderea necesara sa le vezi in situatia opusa.

Si voi sustine din nou ceea ce am mai spus: decat nefericire intr-o masina scumpa mai bine fericire intr-o Dacie 1310 :)

Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comments:

  1. trebuia sa existe si un premiu de consolare :)

    ReplyDelete
  2. Premiul de consolare pentru lipsa banilor este intoarcerea catre simplitate si catre bucuria adusa de lucrurile marunte :)

    ReplyDelete

Most wanted

Afisari