Monday, December 23, 2013

Cine suntem?

Suntem suma tuturor influentelor care au impactat asupra noastra. Suntem formati din toti ceilati. Suntem bucatele din parintii nostri, care la randul lor sunt bucatele din parintii lor. Am auzit ca atunci cand intr-o casa exista un caine acesta stabileste regulile lui animalice ale locului. Cand mai apare un al doilea caine, primul il invata pe al doilea cum sa se comporte in casa lui.

Cand am aparut in viata parintilor nostrii, acestia ne-au invatat cele mai bune reguli ale casei: unde sa it faci nevoile, cum si cand sa manaci, cum sa te comporti. Ne-au invatat ce stiu ei cel mai bine, cu siguranta! La randul lor, ei au fost invatati de catre bunicii nostri cele mai bune reguli are casei.

Insa evoluam diferit. Intalnim si alti oameni in jurul casei pe care o stim. Credem, crestem, cunoastem. Avem curiozitati, testam, degustam. In parcul din fata blocului exista si alti caini, cu alte reguli de-acasa. Si atunci incepe razboiul: oare sa dorm in pat sau sub pat? Oare sa manac de pe jos sau din farfurie? Hmmm....decizii, decizii...

Suntem noi, insa defapt suntem suma oamenilor pe care ii intalnim. Suntem un amestec de obiceiuri, credinte si opinii care de fapt nu au cum sa fie nicoodata unice si originale. Suntem asa cum ne cream singuri.

M-am luminat singura ca trebuie sa fiu cea ce consider eu, si nu ceea ce considera societatea sau familia, prietenii sau colegii de serviciu. Stiu ca iau ce-i mai bun din fiecare si ma reconstruiesc pe zi ce trece. Ma upgradez si ma updatez continuu. Din pacate, aceasta viata nu ne va ajunge pentru a deveni vreodata cineva anume, pentru ca de fapt noi suntem tot timpul altii.

No comments:

Post a Comment

Most wanted

Afisari