Saturday, January 12, 2013

3 ways

Exista 3 ipostaze in care ne putem afla. Cateodata suntem intr-una alteori in alta. In orice caz, toate trei sunt interconectate.

1. Iubire. In orice relatie iubirea nu atinge acelasi nivel din partea ambilor parteneri. Tot timpul unul iubeste mai mult ca celalalt. Cand se intampla sa fim cel care iubeste mai mult alegem si consecintele acestui lucru. Ne asumam din start ca nu vom fi foarte fericiti si ca vom suferi, pentru ca nu primim pe cat dam. In schimb dam pentru fericirea celuilalt, pentru ca fericirea lui este indirect si fericirea noastra.

2. Confort. Ne alegem un partener confortabil, care sa ne ofere exact ceea ce ne trebuie. Aici suntem opusul despre care vorbeam in ipostaza 1. Primim de la el totul, pentru ca singura lui menire este sa ne faca pe noi fericiti. In acelasi timp, cred ca in aceasta ipostaza oamenii insala. Pentru ca acesti oameni nu au de fapt totul, ci au doar un confort emotional in care au ochii deschisi pentru alte posibilitati.

Totodata cred ca la intalnirea Confortului cu Iubirea se intampla si casatoriile.

3. Cautare. In starea aceasta cautam fericirea. Nu ne multumim cu primul venit. Precum cred ca fericirea nu exista (decat in momente scurte si dispersate) este posibil ca in aceasta faza sa cautam toata viata. Sau mai este posibil ca pe parcursul cautarilor sa obosim si sa intalnim unul dintre cei doi oameni de mai sus, la care sa ne oprim.


No comments:

Post a Comment

Most wanted

Afisari