Friday, August 24, 2012

Scrisoare catre Oricine

Draga Oricine,


Imi face placere sa iti scriu si sa iti deschid cateva imagini pe care nu vrei sa le vezi singur.

In primul rand as vrea sa te intreb cand a fost ultima data cand ti-ai pentrecut timpul cu tine? Stiu deja raspunsul asa ca nu trebuie sa imi raspunzi: candva demult, cand erai pe culmile fericirii sau ale succesului. Doar atunci ai avut curajul sa te simti bine cu tine, sa te scoti la plimbare si sa stati de vorba.

Dragule Oricine. As vrea sa te pun sa te uiti la pozele vietii tale si sa te uiti in adancul ochilor pe care i-ai imortalizat in aceste poze. Acolo ai sa citesti ca intr-o carte deschisa ce era in spatele zambetului suav si nevinovat pe care il postai. Insa na, cand te aflii in fata bliturilor toata fericirea de pe pamant te-a navalit pentru ca stii ca poza ramane pentru eternitate si nu poti sa iti arati in ea adevarata fata.

Te-as intreba pentru ce iti aduci in viata ta ceea ce nu ti-ai dorit de fapt niciodata? Crezi, domnule Oricine, ca daca urmezi valul vei atinge nisipul? Ai uitat insa ca nu toate valurile ajung la mal, ca unele se mai pierd in ocean, in calatoria disperata de-a ajunge undeva si mai ales de-a ajunge acolo unde vor altii.

Ma intristez cand ma gandesc ca nu ai curajul sa pasesti, ca alegi calea cea simpla si comuna in loc sa te cauti si sa te duci acolo unde vrei tu, nu acolo unde cred ceilalti ca ar fi moralmente normal.

Domnule Oricine. Te-ai intrebat vreodata de ce ai facut riduri de incruntare si de ce te enervezi din orice? De ce viata asta ti se pare grea (de parca am avea o mie de vieti si am putea sa ne-o alegem pe cea care ne avantajaza mai bine!)? De ce vezi doar nedreptatea care te navaleste?

Dar despre  fericire ai auzit? Ai gustat-o macar in paharele de shot? Nu prea cred! Tu nu stii sa fii fericit cu tine, deci cum ai putea sa fii fericit cu altcineva? Tu ai prea mult timp prapadit cu problemele zilnice, ai prea multe griji care iti ocupa zilele care se scurg precum nisipul din clepsidra cu care imi cronometrez ceaiul.

Draga Oricine. Te rog sa inveti sa te iubesti pe tine inainte de-a iubi altceva. Te rog sa iti acorzi mai mult timp tie inaintea oricui. Te rog sa inveti sa te tratezi cu rabdare si indulgenta. Abia atunci cand vei reusi vei putea sa te uiti la soare fara ochelarii de eclipsa.

Cu prietenie,

Eu




No comments:

Post a Comment

Most wanted

Afisari