Monday, November 07, 2011

Somn

Am descoperit, in urma unei discutii, ce perceptie am asupra somnului.

Ce este somnul? Somnul, element vital de altfel, este energizantul vietii. Sau catalizatorul, cel care face lucrurile sa se lege intre ele: noapte de zi, starea de somn cu cea de odihna, etc. Daca nu dormi, se intampla ca efectele sa fie vizibile in starea ta generala de bine, care se poate transforma in stare de nebine (testat!).
Sunt momente in care ai ceva de facut insa alegi sa dormi decat sa te ridici si sa pleci. Pentru ca preferi confortul pe care il ofera somnul, asupra starii in care te trezesti. Apoi, dupa ce te-ai trezit, te-ai simtit bine ca ti-e bine, apare regretul ca nu ai ales sa te trezesti si ca ai ratat un lucru de facut. Cand esti intr-o vacanta te gandesti ca este pacat sa cheltui timpul scurt pe care il ai la dispozitie dormindu-l. Dupa ce ca este limitat il mai scurtezi si prin somn?!

Sau, exista momente in care nu te mai intereseaza daca este zi sau noapte, weekend sau zi de lucru si iti doresti sa dormi. Indiferet. Iti doresti somnul pentru a te desprinde de lumea reala, pentru a uita de tine si pentru posibilitatea de-a visa ce vrei. Din pacate acest somn este greu de intamplat uneori, datorita granitelor sociale in care ne incadram (cum ar fi sa te pui la somn in mijlocul unei zi de lucru sau in timp ce calatoresti cu metroul?).

Insa mai presus de toate, oricum l-ai percepe pe acest elemet al vietii tale, este parte din tine si trebuie adaptat contextului: taiandu-i picioarele sau punandu-i niste pantofi cu toc!

No comments:

Post a Comment

Most wanted

Afisari