Tuesday, October 18, 2011

Atentie vs nonatentie

Exista oameni - atentie si oameni - nonatentie. Primii functioneaza bagati in seama, ceilalti neglijati.
Oamenii - atentie au nevoie sa fie alintati, intrebati, cautati si ascultati. Cer din priviri mangaieri si intrebari. Functioneaza cu vorbe bune aduse cand nu se asteapta. Le plac discutiile despre ei, "iscodeala" vietii lor si a planurilor pe care le au. Au nevoie sa auda, chiar daca nu tot timpul exista substrat. Vor sa fie intrebati si simt sa fie ravasiti de intrebari. Oamenii - atentie cauta sa primeasca ceva, de la ceilalti. Acest lucru ii tine interesati.

Oamenii nonatentie. Sunt aceia care traiesc cu dramul de indiferenta. Sau de nebagare in seama. Care se simt importanti pentru ca nu sunt intrebati. Carora le cresc aripi cand se misca liber, fara sa fie coplesiti. Cei care se bucura maxim de atentia minima primita, deoarece o considera mai intensa. Acestia chiar se plictisesc sa fie tot timpul cautati si intrebati pentru ca vad in acest lucru o incalcare de teritoriu.
Pe acest pamant umbla liber ambele tipuri de oameni. Atunci cand se intalnesc si sunt din parti diferite ies scantei.

Morala mea clasica de final este sa te cunosti si sa incerci sa ii cunosti pe ceilalti. Sa vezi de care parte sunt si sa te comporti pe masura asteptarilor lor, fara a uita insa de tine in vreo clipa.
Published with Blogger-droid v1.6.8

No comments:

Post a Comment

Most wanted

Afisari