Tuesday, February 26, 2013

Fara titlu

Omul este o fiinta complicata. S-a nascut pentru a fi nemultumit. Omul este o fiinta nemultumita.
Omul nu isi gaseste locul in locul in este. Alearga dupa job, timp liber, responsabilitati, copii, bani, autobuze, excursii, vise, realizari, mare, weekend-uri...

Cand atinge ce are de atins il cuprinde o noua nemultumire si o noua dorinta. Nu isi gaseste locul in nimic. Copiii nu il mai multumesc, seful il dezamageste. Timpul e prea scurt, banii prea putini, weekend-urile prea rare, responsabilitatile prea mari. Pamantul este prea lat si prea lung pentru a-l putea cuprinde. Visele sunt nerealizabile, oamenii prea multi pentru a-i cunoaste pe toti in aceasta viata. Tot timpul exista ceva ce nu are, tot timpul ce are este prea putin. Autobuzele pleaca din statie in fata lui, vara e prea scurta iar iarna prea grea.

Oare cand ne vom opri din alergat si oare cand ne vom obisnui ca putin sa insemne mult? Cred ca niciodata.

5 comments:

  1. Suntem mereu nemultumiti pentru ca nu avem fixat un scop in sine...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, insa este foarte greu sa fixezi scopul, pentru ca vremurile in care ne invartim se schimba de la o zi la alta.

      Delete
  2. Cred ca ne vom opri in momentul in care ne vom opri sa fim nemultumiti de noi ca oameni si vom fi impacati cu ceea CE facem. Aaa... si foarte important, sa ne cunoastem si setam corect asteptarile...parerea mea :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rux, dar a fi nemultumit de tine ca om nu inseamna cumva a te imbunatatii in fiecare zi?

      Delete
    2. Poti sa devii din ce in ce mai bun si fara sa fii nemultumit de tine. Asadar poti sa te imbunatatesti, sa cresti dorindu.ti sa evoluezi si din contra asta iti poate da un sentiment de multumire ca nu esti un mediocru si ca iti doresti mai mult. In plus cred ca doar avand incredere in tine functioneaza treaba :-)
      Nemultumirea mai e si o frustrare a noastra ca indivizi pt ca nu putem sa actionam asa cum ne dorim sau ca valorile/principiile nostre sunt 'incalcate' si de multe ori nu ne dam seama pt ca nu ni le.am identificat.
      Nemultumirea fiind o stare ne putem da seama destul de greu de motivele care ne fac sa 'traim' asa. De aceea e bine sa ne cunoastem pe noi. Hai ca am filozofat prea mult :-)

      Delete

Most wanted

Afisari