Friday, February 17, 2012

Psihologia minciunii

Cartile zic:

"Prefacatoria celui rau are drept scop inselarea lui insusi si, in aceasi masura, inselarea celorlalti."

"Raul reprezinta folosirea puterii pentru a distruge dezvoltarea spirituala a celorlalti in scopul apararii si pastrarii integritatii propriului sine bolnav."

"Ganditi-va la energia psihica necesara pentru a mentine permanent pretentia atat de caracteristica celor rai. Ei canalizeaza tot atata energie in rationamentele lor nesincere si in compensatiile distructive pe cat consuma un om sanatos pentru un comportament plin de iubire."


Eu spun:

Minciuna este modalitatea de-a ascunde rau existent in tine. Minciuna este modalitatea cea mai simpla de manipulare si de "conducere" pe drumul care iti ofera avantaje personale. Nu cred ca exista minciuni de protectie sau minciuni pozitive deoarece faptul de-a minti in sine aduce "avantaje negative" pentru fiinta ta: evitarea responsabilitatii faptelor, neasumarea lor, ascunderea deafasurarii evenimentelor la care ai luat parte.

Deci, in spatele celui care minte se ascund intentii negative. Insa acesta nu intelege ca a-i minti pe ceilalti pentru protectia personala reprezinta de fapt a te minti pe tine, a-ti dezintegra integritatea (daca pot sa spus asa), a-ti ascunde sufletul si forma lui de propria persoana.


Published with Blogger-droid v2.0.3

No comments:

Post a Comment

Most wanted

Afisari