Monday, November 28, 2011

Viata este facuta pentru...

                       ...a fi traita din curiozitate
                                 
            cu imaginatie,
                           cu noutate,

 dozata prin limitele personale
                              cu actiuni pe care sa nu le regreti mai tarziu.

Wednesday, November 16, 2011

Cu metrou la 16 si la 25

Alerg sa prind tramvaiul 21 pe care il vad de cum am dat coltul blocului. Am uitat iar sa imi iau bilet, oricum nu mai am timp. Imi bag in buzunarul de la piept telefonul meu de pret Nokia 1310, varianta fara antena. Ajung la metrou, dupa ce scap cu inima stransa de controlorii care, in mintea mea naiva, ar fi dispusi sa imi confiste telefonul contra calatoriei fara bilet. Comoara mea de pret.
Ajung la statia de metrou Romana. E ora cand studentii de la ASE aglomereaza peronul ptr ca au terminat cursurile. Si grijile. Ma uit cu nostalgie la ei dorindu-mi din nou vremurile acelea.
Ajung la liceu. Pe drum grabesc pasul ptr ca iar am intarziat la matematica. Dupa ce ca nu imi place ora...
Ma trezesc in graba. Am de terminat un task ce necesita cea mai mare atentie, altfel jumatate din firma ma va "contacta". Imi beau cafeaua, imi limpezesc mintea de orice si go...
Si iar am ajuns in metrou. Dupa 3 luni de la ultima calatorie sau dupa 7 ani de la terminarea liceului. Metroul m-a dus din Colentina la liceu, de la birou in Pantelimon, de la facultate la intalnire, de la conferinte la shopping. In metrou am trait momentele zilei care incepe sau care se termina cu griji mai mici sau mai mari.
Diferenta este ca acum imi cumpar singura cartelele si ca nu imi mai permit sa am grija doar de controlori, ore de ajuns la scoala sau examenul ce urmeaza.
Sau...?!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Monday, November 14, 2011

Bath versus Live

Ma afund in cada plina cu apa fiarta. La fel intru si in problemele vietii mele: cu indrazneala, desi stiu ca ma vor frige, de parca imi place.
Astept sa mi se increteasca pielea ca sa imi aduc aminte sa ies. La fel si in situatiile prin care trec, de multe ori constient: astept sa primesc semnale de la ele, ca sa ies.
Imi desfac parul si ma scufund sub apa. Stau acolo cateva secunde, ma relaxez. La fel si in momentele aglomerate ale vietii mele. Caut sa ma adancesc in ganduri care ma destind si ma bucura.
Imi descalcesc parul incurcat, trecandu-mi degetele prin el. La fel si cu problemele care ma navalesc: le  descurc rand pe rand, cu mainile mele, pana cand devin drepte si fine.
Ies din cada si ma intind in pat. Ma relaxez. La fel si cu timpurile care imi agita prea mult viata. Ma asez unde imi este liniste.

Sunday, November 13, 2011

Pasiuni

Pasiunile oamenilor din jurul meu: desen, Forex, motoare, clubbing, bicicleta, citit, fitness, pictura, ascultat oamenii, moda, blog, muzica, descoperirea de sine, IT, locuinta, job, calatorit, gatit, ski, interpretat actiunile oamenilor, filme&seriale, crescut copil, masini, cheltuit banii aiurea, etc.
Pasiunile mele: nenumarate. Pentru ca ma plictisesc sa am numai o pasiune in viata:))
Published with Blogger-droid v1.6.8

Monday, November 07, 2011

Somn

Am descoperit, in urma unei discutii, ce perceptie am asupra somnului.

Ce este somnul? Somnul, element vital de altfel, este energizantul vietii. Sau catalizatorul, cel care face lucrurile sa se lege intre ele: noapte de zi, starea de somn cu cea de odihna, etc. Daca nu dormi, se intampla ca efectele sa fie vizibile in starea ta generala de bine, care se poate transforma in stare de nebine (testat!).
Sunt momente in care ai ceva de facut insa alegi sa dormi decat sa te ridici si sa pleci. Pentru ca preferi confortul pe care il ofera somnul, asupra starii in care te trezesti. Apoi, dupa ce te-ai trezit, te-ai simtit bine ca ti-e bine, apare regretul ca nu ai ales sa te trezesti si ca ai ratat un lucru de facut. Cand esti intr-o vacanta te gandesti ca este pacat sa cheltui timpul scurt pe care il ai la dispozitie dormindu-l. Dupa ce ca este limitat il mai scurtezi si prin somn?!

Sau, exista momente in care nu te mai intereseaza daca este zi sau noapte, weekend sau zi de lucru si iti doresti sa dormi. Indiferet. Iti doresti somnul pentru a te desprinde de lumea reala, pentru a uita de tine si pentru posibilitatea de-a visa ce vrei. Din pacate acest somn este greu de intamplat uneori, datorita granitelor sociale in care ne incadram (cum ar fi sa te pui la somn in mijlocul unei zi de lucru sau in timp ce calatoresti cu metroul?).

Insa mai presus de toate, oricum l-ai percepe pe acest elemet al vietii tale, este parte din tine si trebuie adaptat contextului: taiandu-i picioarele sau punandu-i niste pantofi cu toc!

Most wanted

Afisari